» تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه ، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است .
فروشگاه ساز رایگان فایل فروشگاه ساز رایگان فایل
دانلود مقاله بررسی نقش آهن به عنوان یک فلز کلیدی در فرآیند زندگی گیاهان آرمان نامداری 1393/07/12 دسته بندی : کشاورزی 0

تعداد صفحات : 40 صفحه

فرمت فایل : WORD



 

 

بررسی نقش آهن به عنوان یک فلز کلیدی در فرآیند زندگی گیاهان


 فهرست مطالب
 ۰-۱ مقدمه
 ۰-۲ ژئوشیمی آهن
 ۱-۲ تأثیر فرآیندهای هوازدگی بر آهن
 ۲-۲ تأثیر شرایط خاک بر آهن
 ۰-۳ اثرات آهن و گیاهان
 ۱-۳ ضرورت آهن
۲-۳ کمبود آهن
۳-۳ سمیت آهن
۴-۳ مقاومتهای مختلف گیاهان به سمیت و کمبود آهن
۰-۴ جذب و تجمع آهن در گیاهان
 ۱-۴ جذب آهن بوسیله گیاهان
۲-۴ تجمع آهن در گیاهان
۰-۵ تأثیر آهن بر بی‌مهرگان خاک
۰-۶ اندازه‌گیری آهن خاک
 ۱-۶ آهن کل
 ۲- آهن تبادلی
 ۲-۶ آهن محلول
 ۰-۷ بر هم کنشهای آهن و سایر عناصر
 ۰-۸ بحث و نتیجه‌ گیری
 

 مقدمه
 آهن یکی از عناصر فلزی معمول است که %۶/۴ از سنگهای آذرین و %۴/۴ از سنگهای رسوبی را تشکیل می‌دهد. محدوده غلظت آهن در خاکهای معمولاً از %۲/۰ تا %۵۵ تغییر می‌کند (۲۰۰۰ تا  ۰۰۰/۵۵۰) غلظتهای آهن می‌توانند در مناطق مختلف بسته به نوع خاک و حضور سایر منابع تغییر کنند.
 خاکهای شنی کمترین و خاکهای رسی بیشترین میزان آهن را دارند. آهن می‌تواند در هر دو  حالت دو ظرف (فروس یا ) یا سه ظرفیتی (فریک یا ) تحت شرایط محیطی بخصوص وجود داشته باشد. حالت ظرفیتی آهن توسط PH و پتانسیل redox سیستم تعیین می‌شود و ترکیبات آهن وجودشان وابسته به میزان دسترسی سایر ترکیبات شیمیایی هم هست (همانند سولفور که برای تشکیل شدن پیریت یا  مورد نیاز است). آهن برای رشد گیاه الزامی بوده و عموماً به عنوان یک ریزمغذی محسوب می‌گردد. آهن  به عنوان یک فلز کلیدی در نقل و انتقالات محسوب شده و برای سنتز و سایر فرآیندهای زندگی سلولها مورد احتیاج است . در نتیجه گیاهان سعی در تسریع جذب آهن دارند. آهن فروس بسیار حلال ‌تر بوده و قابلیت دسترسی گیاه به آهن از آن فریک بیشتر است. (-FEDOH)Gothite شکل غالب کانی آهن در خاکهاست. حالت دو ظرفیتی یا فروس می‌تواند به حالت سه ظرفیتی یا فریک اکسید شده که در حالت اخیر می تواند تشکیل رسوبات هیدرواکسید یا اکسید را داده و برای گیاهان به عنوان یک ریز مغذی، غیر قبل دسترس گردد. عوامل عمومی که بر قابلیت تحرک و تثبیت آهن تأثیر گذارند. شرایط قلیایی و اکسیداسیونی هستند که تشکیل ر سوب اکسیدهای  آهن محلول را تسریع می‌کنند یا شرایط اسیدی و احیاء که حلالیت ترکیبات فروس را تسریع می‌کنند. قابلیت در دسترس بودن آهن فروس و فریک همچنین به میزان آب خاک محیط نیز وابسته  است. برای مثال محیطهای کاهیده که شامل زمینهای پست و خاکهای باتلاقی) هستند قابلیت در دسترس بودن آهن فروس را برای گیاهان تسریع می‌کنند. در حالی که محیطهای اکسیده (زمینهای مرتفع یا خاکهای بازهکشی خوب) تشکیل رسوب ترکیبات اکسید فریک را تسریع می کنند که برای گیاهان قابل جذب نیست. اگر آهن فروس زیادی وجود داشته باشد  سمیت آهن ممکن است است برای گیاهان رخ دهد. ولی وقوع این حالت تا حد زیادی به گونه گیاهی بستگی دارد همینطور اگر آهن فروس بسته به رسوب ترکیبات آهن فریک در خاکها در دسترس نباشد کمبود آهن یا کلروز ممکن است رخ دهد. مدیریت خاک مناسب می‌تواند به کنترل PH و شرایط آب خاک کمک نموده و غلظتهای بهینه آهن فروس را در دسترس گیاهان قرار دهد. عموماً تعیین مقیاسی مشخص برای آهن خاکها به علت اینکه قابلیت در دسترس بوده آهن برای گیاهان و یا ایجاد مسمومیت به ویژگیهای خاک نظیر PH یا Eh و میزان رطوبت خاک بستگی دارد مشکل است.
 برای تخمین این ویژگیها و پتانسیل به وجود آمدن کمبود و یا سمیت آهن برای گیاهان پیشنهاد گردیده که Eh و PH خاک هر دو در مزرعه باز هم اندازه‌گیری شوند………….

 

 ژئوشيمي آهن
آهن در اكثر كانيهاي اوليه (فاز اكسيد و فرو منگنز) در حالت اكسيده فروس  ، وجود دارد كه از حالت فريك  آهن يا   بسيار حلالتر است. 
چندين نوع مختلف از اكسيدهاي آهن كه هركدام داراي حلاليت متفاوتي هستند وجود دارند عكس 1-2 حلاليت  چندين اكسيد آهن گزارش شده معمول ر ا با هم مقايسه مي‌كند. كانيهاي آهن آزاد كه در خاك وجود دارند به عنوان كليدي براي شناخت خصوصيات خاك و براي افق‌هاي خاك مورد استفاده قرار مي‌گيرند. كانيهاي آهني كه به صورت پدوژنيكي تشكيل مي‌شوند در جدول 1-2 آمده‌اند. 
 

 


خرید و دانلود | 3,500 تومان
گزارش تخلف به پلیس سایت
مطالب مرتبط